2 essentiële bevelen die je een hond kan leren

Het hebben van een getrainde hond is niet hetzelfde als het hebben van een evenwichtige hond, maar als je hond een paar basis bevelen kent, kan het nuttig zijn bij het aanpakken van gedragsproblemen die de hond heeft of die zich in de toekomst kunnen voordoen. Om je hond dit aan te leren kun je een training volgen, maar dat is niet altijd nodig. Met de juiste aanpak, kun je het zelf doen. In dit artikel zullen enkele simpele tips worden gegeven die je zullen helpen in het trainen van je hond.

Zitten

Dit is een van de gemakkelijk4068945550_02b4bfa959_bste bevelen om de hond aan te leren, dus kun je hiermee beginnen. Houd een traktatie in de buurt van de neus van de hond. Beweeg vervolgens je hand omhoog, waardoor hij het lekkers met zijn hoofd zal volgen en zijn bil zal verlagen. Zodra hij in een zitpositie terecht is gekomen, moet je hem bevelen te zitten en als hij zit, het lekkers geven als beloning. Herhaal dit een paar keren per dag totdat de hond het beheerst. Vraag vaker aan de hond om te gaan zitten, bijvoorbeeld voor het eten of na een wandeling.

Komen

Dit bevel is een goede manier om problemen te voorkomen. Je kunt de hond terug roepen als je zijn riem kwijt bent of de deur per ongeluk open hebt laten staan. Doe een halsband om het hals van de hond en ga omlaag naar hoogte. Zeg kom, terwijl je zachtjes trekt aan de halsband. Indien hij gehoorzaamt aan dit bevel kun je hem belonen met een traktatie. Zodra hij dit bevel beheerst kun je het proberen zonder halsband.

Tijdens dit proces is het belangrijk dat je geduld hebt. Haast je niet. Vergeet niet dat je veel vraagt van het dier en het hem heel veel inspanning kost.