Blaffende honden

Van alle gedragsproblemen die honden kunnen hebben, is het voortdurend blaffen een van de meest vervelende. Vooral als ze alleen thuis gelaten zijn, hebben ze de gewoonte om onophoudelijk te blaffen. Dit kan erg irriterend zijn voor omwonenden, die rust en stilte willen. Aan het blaffen van de hond kan ook veel afgeleid. In dit artikel zullen enkele type honden belicht worden die heel veel blaffen

De genetische balffers

Vrijwel alle terriërs en kle640px-new_guinea_singing_dog_is_singingine honden, zoals de poedels behoren tot de categorie van genetische blaffers. Dit type ras is voorgeprogrammeerd om te blaffen bij beweging of geluid binnen hun bereik. Ze worden daarom ook wel sensitieve alarm genoemd, omdat ze blaffen als de telefoon rinkelt, de buren naar huis komen of als de lift is aangekomen. Ze kunnen wel worden aangeleerd wanneer ze wel en niet moeten blaffen.

De alpha

Deze blaffers zijn meestal waakzame honden die niet gecastreerd zijn. Zij geloven dat zij hun territorium moeten beschermen tegen indringers, zoals de postbode, passerende honden, eekhoorns en de buurman. Door de hond te castreren kan deze over bezorgdheid terug gaan. Deze honden dienen getraind te worden om dit gedrag af te leren. Het is belangrijk ze goed te monitoren en verbieden te blaffen als er mensen voorbij lopen.

De veeleisende blaffer

Dit zijn zelfverzekerde blaffers die niet alleen gelaten willen worden. Ze willen aldoor gezelschap en plezier maken. Als je vertrekt staan ze bij de deur en gebieden je om terug te komen om te spelen. Zulke honden moeten leren om met speeltjes te spelen zodat ze niet te veel eisen van hun baas.

Honden die zich vervelen

Sommige honden zijn ingesteld om de hele dag te werken. Als zulke honden zich in stedelijke omgevingen bevinden waar ze niet kunnen ploegen als op een boerderij, is de kans groot dat zij zich zullen vervelen. De meeste hebben minsten 2 uur intensieve activiteiten nodig om hun energie kwijt te raken.

Weet je nu al waarom jouw hond zoveel blaft. Dan maar gelijk aan de slag.