Een gezond hondenhok

Als je op zoek bent naar een hondenhok zijn er verschillende soorten op de markt waaruit je kunt kiezen. Om het iets makkelijker te maken zijn er enkele zaken waar je over zult moeten nadenken. Het belangrijkste is of de hond binnenshuis of buitenshuis zal leven. Daarnaast moet je nadenken over de grootte van het hdogs-984015_960_720ok en de mate van comfort die je het dier wil bieden.

Je zult ook rekening moeten houden met welk type rashond u heeft. Sommige honden genieten van de mogelijkheid om op het dak van hun hok te zitten zodat ze een beter overzicht hebben van hun omgeving. In zulke gevallen kun je kiezen voor een eenvoudig plat dak. Het nadeel van deze daken is dat je ze in de winter moet ontdoen van sneeuw.

Tegenwoordig zijn de groene hondenhokken zeer populair. Naast het aspect dat ze milieuvriendelijk zijn, zijn ze ook goedkoop. Het gaat om gerecycled polymeer hondenhokken die eenvoudig te monteren zijn en in elke gewenste kleur geverfd kunnen worden. Verder zijn ze ongedierte bestendig. Een houten hok is ook wel milieuvriendelijk, maar meer vatbaar voor schimmels en ongedierte en vereist meer onderhoud. Bij honden die vaak kauwen op objecten moet er rekening gehouden worden dat het hout kan versplinteren.

Afhankelijk van de leeftijd, de gezondheid en ras van de hond, kan er een systeem in het huis worden toegepast om de hond koel te houden in de zomer en warm in de winter. Honden willen net als mensen niet koud, nat of te warm zijn. Naarmate de honden ouder worden hebben ze ook meer behoefte aan een afkoelkussen of verwarmingselement. Afkoelkussen zijn duurzaam en werken zonder elektriciteit. Het verwarmen van het hok kan middels een thermostaat of door verschillende elektrische kussens. De snoeren zijn aangesloten op een extern geaard stopcontact en buiten het bereik van de hond.