Honden en kinderen

Sommige mensen doen hun hond weg als ze een kind krijgen omdat ze bang zijn dat de hond de baby iets zou kunnen aandoen. Maar dat is compleet onterecht! Kinderen die opgroeien met honden zijn net iets gelukkiger en evenwichtiger. Een huisdier heeft een goede invloed op de ontwikkeling vachild-918660_960_720n een kind, zo helpt een dier om:

  • Een verantwoordelijkheidsgevoel te krijgen omdat er voor een levend wezen gezorgd moet worden
  • De sociale vaardigheden te verbeteren door het hebben van een trouwe vriend
  • Een gevoel te scheppen van veiligheid en geborgenheid dankzij de aanwezigheid van het dier
  • Vriendschap te bieden, kinderen leren te houden van het dier en voelen zich niet alleen
  • De spraakvaardigheid te verbeteren doordat het kind ook tegen het huisdier gaat praten
  • De gezondheid verbeteren. Het aaien en praten tegen een huisdier zou de hartslag verlagen en de bloeddruk optimaal houden, daarnaast wordt ook het immuunsysteem aangesterkt. Tenslotte loopt een kind dat opgroeit met huisdieren ook minder kans op allergieën.

Het hebben van een hond tijdens het opgroeien heeft dus tal van voordelen, voor zowel de mentale als lichamelijke ontwikkeling van een kind. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook schitterende speelkameraadjes en beschermers van het gezin. En terwijl de hond voor gezelschap en veiligheid zorgt, hebben de ouders tijd om online wat ontspanning te zoeken, op de website van Roulette Spelletjes bijvoorbeeld.

Feit is dat de meeste hondenrassen geschikt zijn om met kinderen samen te wonen als ze goed opgevoed zijn. Nu kan niet ontkend worden dat een rottweiler of pitbull een kind ernstig kan verwonden als het misloopt of tijdens het spelen. Het is goed als het kind en de hond beiden van kleins af aan met elkaar kunnen opgroeien. Hondenrassen zoals een Golden retriever, labrador, Border collie, poedel of Beagle zijn echte gezinshonden en staan bekend om hun vriendelijke karakter. Maar wist je dat ook bulldogs en cockers uitstekend met kinderen om kunnen gaan? Het hangt steeds van het individuele karakter van een hond af en als je een nieuwe hond in huis haalt, moet je in het begin een extra oogje in het zeil houden.