Op zoek naar een nieuwe hond?

Ga je voor het eerst een hond in huis halen of ben je op zoek naar een kameraad voor een hond die je al hebt? Dan kun je op verschillende plekken gaan kijken, velen vallen voor de schattige snoetjes van puppy’s in de dierenwinkel of bij een fokker, maar weet dat deze nog veel moeten leren en graag op dingen kauwen. Denk er daarom over na om ook eens bij je plaatselijke asiel langs te gaan op zoek naar een trouwe viervoeter.

Ben je moe na een dag wandelen en spelen met je hond? Kijk dan eens op de Blackjack website voor complete ontspanning!

Dierenwinkel1024px-pet_shop_irby_-_img_0882

In een dierenwinkel kun je tal van rassen kopen, ze zijn dan afkomstig van een erkende kweker en komen vaak met een stamboom. Dit is goed voor wie op zoek is naar een rashond met puur bloed. Wees je er op voorhand van bewust wat de karaktertrekken en eventuele medische problemen zijn die het ras met zich meebrengt. Sommige rassen hebben veel beweging nodig door een jachtinstinct bijvoorbeeld en anderen zijn meer geschikt om met kinderen om te gaan.

Rechtstreeks bij de kweker

Koop je rechtstreeks van een kweker, zorg er dan voor dat je een erkende kweker kiest die goed voor de honden zorgt. Vraag altijd om de ouders (op z’n minst de moeder) te zien en kijk in welke omstandigheden de honden er leven. Als ze nette hokken hebben en regelmatig beweging krijgen buiten, er gezond en gelukkig uitzien dan kun je er vanop aan dat je een goede keuze gemaakt hebt.

Uit het asiel

Er rusten nogal wat vooroordelen op asielhonden. Ze zouden gevaarlijk of getraumatiseerd zijn, niet goed met kinderen, etc. Maar feit is dat elke hond een goede thuis verdient en ze allemaal veel liefde te geven hebben als je ze goed behandeld. De meeste asielen hebben ook rashonden zitten en ook honden van een gemengd ras kunnen de perfecte metgezel zijn voor jouw familie. Ga regelmatig langs en neem de hond naar keuze enkele keren mee op wandeling vooraleer je hem of haar mee naar huis neemt.