Voor je viervoeter wil je graag een fijn plekje waar hij kan liggen en waar hij zich veilig voelt. Een hondenmand is dan een goede keuze. Maar als je gaat zoeken zie je dat er veel verschillende soorten, maten en modellen zijn. Dus waar moet je beginnen als je voor jouw hond een nieuwe mand zoekt? 

Er zijn verschillende ligmogelijkheden

Als je op zoek gaat naar een hondenmand dan zal je zien dat er verschillende type hondenmanden zijn. Zo zijn er kussens, manden, sofa’s, benchmatten en slaapzakken. Allemaal hebben ze hun eigen functie. Zo heeft een mand meer een beschermende werking vanwege zijn opstaande randen. Een hondenkussen zorgt ervoor dat je hond zijn warmte beter kwijt kan. Een hondenslaapzak is een ideale keuze voor honden die het snel koud hebben of graag ergens onder liggen. En de hondensofa zorgt voor meer betrokkenheid bij het gezin omdat hij vaak wat hoger staat. 

Hondenmand

Als je op zoek gaat naar een plek waar je hond zich veilig kan voelen dan is een hondenmand een goede keuze. Je hebt ze in veel verschillende maten, modellen en kleuren. Maar ook de vullingen zijn wisselend. Vaak zijn manden van zichzelf hard en is het aan te raden om er een kleed of kussen in te leggen om het comfortabeler te maken. Kijk naar wat je hond nodig heeft als het gaat om veiligheid, een kussen erin, type vulling maar ook het formaat. Een te kleine mand ligt niet lekker, maar een te grote mand geeft minder veiligheid. 

Hondenkussen

Je kan hondenkussens in een mand leggen, maar je kan ze ook los neer leggen. Het grote voordeel van een hondenkussen is dat de hond beter zijn warmte kwijt kan. Vaak zijn deze type kussens lekker dik waardoor ze comfortabel liggen als een lekker bed met een hoog matras. Voor kussens zijn er verschillende modellen, maten en vullingen. Ook hier is het belangrijk om naar je hond te kijken en naar wat hij nodig heeft op basis van formaat, ras, fysieke gesteldheid en karakter.  

Hondensofa

Je kan een hondensofa nemen in plaats van een hondenmand. Het voordeel is dat de hond wat hoger ligt en hierdoor meer betrokken wordt bij het gezin. Vaak hebben sofa’s ook opstaande randen. Het nadeel is wel dat je hond een huppeltje moet kunnen maken of een klein trappetje nodig heeft om erin te komen als hij fysiek iets ouder begint te worden. Sofa’s hebben vaak geen extra dekens of kussens nodig omdat ze van zichzelf al zacht zijn, maar er zullen maar weinig honden nee zeggen tegen een extra kleed om mee te slapen. 

Kies de juiste maat hondenmand voor je hond

Het is belangrijk dat je een hondenmand kiest die bij jouw hond past ook in zijn formaat. Een kleine hond in een hele grote mand geeft geen extra toegevoegde waarde en kan zelfs averechts werken. De veiligheid die een mand geeft vergaat omdat hij te groot is. Een te grote hond in een kleine mand ligt niet comfortabel en hij kan er zelfs lichamelijke klachten van krijgen als hij zich telkens helemaal moet opvouwen. Bij PetsGifts ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt voor jouw hond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *