Als je een hondje aanschaft, is dat een hele verantwoordelijkheid. Jij bent degene die goed voor het dier moet zorgen want het is afhankelijk van jou. Omdat je een leuk nieuw maatje in huis erbij krijgt, is dit verzorgen vaak niet zo’n punt. Het is echter wel belangrijk dat je dit zo goed mogelijk doet zodat je huisdier blij en gezond is en blijft. Hier lees je hoe je je hond het beste kunt verzorgen.

 

Bied je hond altijd voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging

Als je een hond koopt, dien je deze zowel geestelijk als fysiek voldoende uitdaging te bieden. Zorg dat je huisdier zich niet snel verveelt, train en socialiseer de hond goed en doe er leuke dingen mee zoals spelletjes, puzzels en ga zeker lange wandelingen maken. Zo zijn jullie fijn samen bezig en blijven jullie actief en gezond. Pas de uitdaging aan de leeftijd en het ras aan zodat je het altijd goed doet. 

 

Verzorg de vacht en de oren van je hond goed

Elk hondenras heeft een andere vacht. Heb je een langharige hond in huis gehaald? Grote kans dat je deze dagelijks moet borstelen om de vacht zonder klitten te houden. Bij de vachtverzorging van je hond hoort tevens een regelmatige controle van de oren. Kies voor het regelmatig checken en de oren hond schoonmaken. Zo kun je oorsmeer voorkomen. Heeft je hond dit toch? Behandel de oorsmeer dan op de juiste manier zodat deze zo snel mogelijk verdwijnt en niet tot andere oorproblemen zoals een infectie kan leiden. 

 

Reinig de oren goed en regelmatig

Zeker bij honden waarbij de oren naar beneden gedragen worden, is de kans op oormijt groot. Dit wil niet zeggen dat het niet voorkomt bij honden met rechtopstaande oren, want ook daar kun je oormijt of oorsmeer aantreffen. Check minimaal eens per week de oren van je huisdier en reinig deze indien nodig. Hiervoor kun je speciale oorreiniger hond kopen. Kies altijd een product dat mild en veilig voor je huisdier is. Zo voorkom je problemen en doe je de hond geen pijn bij het reinigen van de oren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *